Problem with model solve - Missing data

For technical support, tips and tricks, suggestions, or any other information regarding the EViews model object.

Moderators: EViews Gareth, EViews Moderator

ricbeb
Posts: 4
Joined: Fri Jul 02, 2021 9:31 am

Problem with model solve - Missing data

Postby ricbeb » Wed Jul 21, 2021 6:58 am

Hi people! I'm running a system with data for 2000-2020 y forecasts for 2021-2024. Everything works fine, except the following. I successfully created this variable pib_r_annual:

m_costa_rica.append @identity pib_r_anual = @movsum(pib_r,4)

but when I tried to compute its percentage change:

m_costa_rica.append @identity pib_r_anual_d = ((pib_r_anual / pib_r_anual(-4)) -1)*100

I get the message: Unable to compute due to missing data. However, as I explain above, the series pib_r_anual exists for the whole period 2000-2024.

Could you give me a hand with this?

Thanks a lot for your time!

Ricardo

EViews Matt
EViews Developer
Posts: 504
Joined: Thu Apr 25, 2013 7:48 pm

Re: Problem with model solve - Missing data

Postby EViews Matt » Wed Jul 21, 2021 11:07 am

Hello,

Are you trying to solve the model over the entire period (2000-2024) or just the forecast period (2021-2024)?

ricbeb
Posts: 4
Joined: Fri Jul 02, 2021 9:31 am

Re: Problem with model solve - Missing data

Postby ricbeb » Wed Jul 21, 2021 1:00 pm

I think I've fixed the problem. Thanks anyway!

ricbeb
Posts: 4
Joined: Fri Jul 02, 2021 9:31 am

Re: Problem with model solve - Missing data

Postby ricbeb » Fri Jul 23, 2021 5:41 am

Hi Matt, it's the whole period 2000-2024, but fortunately I found and fixed the problem. Thanks anyway! It's great having such an attentive and knowledgeable EViews support team!


Return to “Models”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest