Question about NA in model result and endogenous variable

For technical support, tips and tricks, suggestions, or any other information regarding the EViews model object.

Moderators: EViews Gareth, EViews Moderator, EViews Chris

andiejia
Posts: 1
Joined: Thu Feb 11, 2016 5:30 pm

Question about NA in model result and endogenous variable

Postby andiejia » Thu Feb 11, 2016 5:45 pm

I try to solve for this model
I use the instrument variable to solve for each equation.
m_s, p and gov are all exogenous variables while others are endogenous variables.
Now the problem is that there are some NA in results and r_l is an exogenous variable rather than endogenous variable.
Also, p suppose to be an exogenous variable but it does not show in the model.

Thank you so much and I really appreciate your help.
Attachments
model1.wf1
(39.86 KiB) Downloaded 49 times

EViews Gareth
Fe ddaethom, fe welon, fe amcangyfrifon
Posts: 11299
Joined: Tue Sep 16, 2008 5:38 pm

Re: Question about NA in model result and endogenous variabl

Postby EViews Gareth » Fri Feb 12, 2016 9:37 am

I don't really understand what you're asking/saying.

The model in that workfile has 5 equations.

  • gdp = cons + inv + gov
  • m = m_s
  • m_p = -25977.6 + 0.0233*gdp- 9155.3*r_l + (ar term)
  • cons = 1140319.6 + 0.310567*gdp + (ar term)
  • inv = -410824.3 - 70748.35*r_l + 6.61*D(gdp(-1)) + (ar term)

No where is "p" mentioned. Clearly gov, m_s and r_l are exogenous variables, and everything else is endogenous.
Follow us on Twitter @IHSEViews


Return to “Models”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest