If statements in Model

For technical support, tips and tricks, suggestions, or any other information regarding the EViews model object.

Moderators: EViews Gareth, EViews Moderator

tvonbrasch
Posts: 412
Joined: Fri Apr 15, 2011 5:35 am

If statements in Model

Postby tvonbrasch » Tue Aug 25, 2015 2:26 am

Hi

Im trying to convert a model from Troll into Eviews.

In the Troll model an equation looks like this:
0*R83KK+R83KK = IF (RREN83>0) THEN RREN83 ELSE 0

Some of the if statements in the Troll model are more complicated than the zero condition above.

How can one include if statements into model equations in Eviews?
Thomas

trubador
Did you use forum search?
Posts: 1518
Joined: Thu Nov 20, 2008 12:04 pm

Re: If statements in Model

Postby trubador » Tue Aug 25, 2015 2:44 am

Try recoding:

Code: Select all

@recode(rren83>0,rren83,0)

tvonbrasch
Posts: 412
Joined: Fri Apr 15, 2011 5:35 am

Re: If statements in Model

Postby tvonbrasch » Tue Aug 25, 2015 2:47 am

thanks!
T


Return to “Models”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests