COM library error: Class not registered (Macrobond problem!)

For questions regarding installation and registration of EViews.

Moderators: EViews Gareth, EViews Jason, EViews Steve, EViews Moderator

maren
Posts: 11
Joined: Tue Sep 29, 2009 5:46 am

COM library error: Class not registered (Macrobond problem!)

Postby maren » Mon Jul 01, 2019 12:39 am

Hi! I am suddenly told by Eviews that "Class is not registered" when trying to open a Macrobond database (see mb1.png). The error arose suddenly, but might have arisen as a result of a Macrobond software update.

I have tried removing and adding the Macrobond database in the database registry. I have rebooted the computer. I furthermore lack administrator so cannot easily run regcomponents (nor update Eviews). I see no Macrobond references in the regcomponents window, though I am not sure I am supposed to.

I am running Eviews 10 Enterprise Aug22 2017 build.

Please advice.
Attachments
mb_version.PNG
Macrobond version
mb_version.PNG (8.07 KiB) Viewed 421 times
mb2.PNG
Database registry entry window
mb2.PNG (60.17 KiB) Viewed 421 times
mb1.PNG
COM error message
mb1.PNG (31.24 KiB) Viewed 421 times

maren
Posts: 11
Joined: Tue Sep 29, 2009 5:46 am

Re: COM library error: Class not registered (Macrobond problem!)

Postby maren » Mon Jul 01, 2019 2:38 am

Problem solved.

Somehow an enterprise-wide software update had pushed a 32bit Macrobond installation, which caused the 64bit Eviews and the 32bit Macrobond to not see each other.

Beyond reinstalling Macrobond, Macrobond's suggestion to unregister and re-register the Addin may also have helped: https://help.macrobond.com/technical-in ... ws-add-in/.


Return to “Installation and Registration”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest